2011. március 29., kedd

"zsűri kedvence" gyümölcskenyér



Hozzávalók:

20 dkg liszt
2 nagy tojás
15 dkg cukor
12 dkg vaj
18 dkg vegyes aszalt gyümölcs (ebben most mazsola, aszalt szilva, ananász, kandírozott narancs és citromhéj volt)
1,2 dl frissen csavart narancslé
1 tk. reszelt narancshéj
1 tk. vaníliakivonat
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
és az én személyiségem, ez helyettesíthető a Te szíveddel….de lehet, hogy nem lesz olyan finom, mint az enyém volt
Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kibélelünk sütőpapírral egy 23 cm hosszú őzgerincformát .
Egy tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát.
A vajat a cukorral együtt robotgéppel, habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is.
Másik tálban kikeverjük a narancslevet a vanília kivonattal és a narancshéjjal.
Alacsony fokozaton a krémhez keverjük a száraz anyagokat és a narancsos folyadékot.
Végül a tésztába keverjük az aszalat és kandírozott gyümölcsöket..
A tésztát a formába öntjük.
A tepsit a sütőbe tesszük és tűpróbáig 75-90 percig sütjük.
Az utolsó 30 percben alufóliával letakarjuk, nehogy megégjen



csokis gyümölcskenyér

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 nagy tojás
15 dkg cukor
12 dkg vaj
10 dkg kandírozott narancs és citromhéj
10-15 dkg kb. 1 cm kockákra vágott étcsokoládé
2-3 ek. kakaópor

1,2 dl frissen csavart narancslé
1 tk. reszelt narancshéj
1 tk. vaníliakivonat
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
és az én személyiségem, ez helyettesíthető a Te szíveddel….de lehet, hogy nem lesz olyan finom, mint az enyém volt.

elkészítése, ua. mint fent...
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése